nl-NLde-DEen-GBfr-FR

Persbericht

woensdag 23 februari 2022
Persbericht

Blue Ocean Capital (“BOC”), een in haven infrastructuur gespecialiseerde investeringsmaatschappij, neemt Danser Group (“Danser”) over van de huidige eigenaren. De transactie wordt naar verwachting in maart 2022 afgerond.

Danser is een toonaangevende en onafhankelijke logistieke dienstverlener in Noordwest-Europa en biedt multimodale oplossingen aan op het gebied van binnenvaart, spoor, truck, projecten en aanverwante diensten. In 2021 transporteerde de groep ruim 1.6 miljoen TEU.

“BOC is zeer verheugd over de investering in Danser Group en wordt hiermee onderdeel van het succesverhaal van Danser. We hebben het bedrijf met belangstelling gevolgd en zijn blij deze transactie nu te kunnen afronden. Onder de indruk zijn we van het uitgebreide netwerk van Danser, haar klantgerichtheid en operationele expertise binnen een aantrekkelijke groeimarkt. We kijken er naar uit om deel uit te maken van de volgende stappen van Danser, waarbij we de focus richten op expansie en uitstootvrij maken van de vloot alsmede de vergroting van het serviceaanbod ”, aldus Jacob Ingemann Olsen, Managing Partner bij Blue Ocean Capital (“BOC”).

“We zullen ons focussen op groene transportoplossingen die de klanten van Danser helpen haar logistieke footprint te verminderen. BOC heeft contact met financiële en technische partners die de transitie naar verdere vergroening bij Danser willen ondersteunen en versnellen, hierbij gebruik makend van de beste dienstverleners en deskundigheid. We zijn blij dat het voltallige management van Danser aan boord blijft en kijken uit naar de samenwerking”, aldus Tommy Moelgaard, Partner bij BOC. “We zien aantrekkelijke kansen voor verdere groei en consolidatie binnen de sector”.

Ben Maelissa, CEO van Danser: “Door de jaren heen hebben we het bedrijf laten uitgroeien tot één van de belangrijkste spelers in ons segment. Het is een voordeel met het oog op de toekomstige groei van Danser dat er nieuwe eigenaren en kapitaal worden toegevoegd aan het bedrijf welke de onderneming als onafhankelijke operator in deze markt ondersteunen”. Maarten van der Valk, Managing Director van Danser: “Dankzij deze stap kunnen we onze dienstverlening aan de klanten en netwerkpartners voortzetten, garanderen en verder ontwikkelen”.

Over Blue Ocean Capital Blue Ocean Capital (“BOC”), opgericht in 2015 en gevestigd in London en Nederland, is een investeringsmaatschappij met gerichte investeringen op het gebied van transport, infrastructuur en logistiek vastgoed. BOC is ontstaan vanuit uitgebreide ervaring in de sector en binnen een cultuur van gedisciplineerd risicobeheer. Het team van BOC bestaat uit doorgewinterde professionals uit de sector met ervaring in het beheer van haveninfrastructuur en logistieke activa. Meer informatie: www.blueocean.capital

CONTACT:
Blue Ocean Capital Partners B.V. Jacob Ingemann Olsen, +41 79 572 5229, jio@blueocean.capital

Over Danser Group Danser is een particuliere onderneming die werd opgericht in 1982 met inmiddels kantoren in Nederland, België, Frankrijk en Zwitserland. Met een uitgebreide vloot bestaande uit eigen en gecharterde binnenvaartschepen is Danser een toonaangevende dienstverlener in containerlogistiek met een sterke positie in Noordwest-Europa. Het bedrijf wordt algemeen erkend als een vooraanstaande speler op het gebied van binnenvaart, duurzaamheid en innovatie. Meer informatie: www.dansergroup.com

CONTACT:
Danser Group Ben Maelissa, +31-653574155, ben.maelissa@danser.nl